Ma t/m Vr van: | Zaterdag van: | Zondag zijn wij:

Wij repareren nu ook campers en grote bedrijfswagens!


Onderneming recensies
Vacatures

Airco en onderhoud

Kijk de airco regelmatig na

Wij adviseren u om de airco eens per 3 jaar helemaal opnieuw te laten vullen. Hiermee zorgt u ervoor dat de koelcapaciteit van de airco behouden blijft. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik. Een airco repareren of vervangen is namelijk een dure aangelegenheid. Beter wat vaker onderhoud dan achteraf hoge kosten. Bij deze airco-servicebeurt wordt het systeem leeggehaald, gevacumeerd, gevuld met het door de fabrikant voorgeschreven koudemiddel en er wordt een UV vloeistof toegevoegd zodat eventuele toekomstige lekkages makkelijker getraceerd kunnen worden.

Uw aircosysteem verliest ieder jaar ongeveer 8% tot 10% van zijn koudemiddel door verdamping of weglekken. Dit betekent dat de koelende werking van het systeem, naarmate het zijn koudemiddel kwijt raakt, steeds minder wordt en uw airco steeds minder koel aanvoelt. Uitstel van het bijvullen kan leiden tot een slechte werking, storingen en defecten aan het koelsysteem.

Laat regelmatig het interieurfilter vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt. Dit is helemaal van toepassing als u veel last heeft van hooikoorts.

Het koudemiddel moet regelmatig worden aangevuld, want een drooglopende airco gaat zeker stuk. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik.

Servicebeurt

Het is raadzaam om bij iedere jaarlijkse onderhoudsbeurt uw airco te laten checken. Daarbij wordt er echter alleen naar de airco gekeken; er wordt niets bijgevuld. Wij trekken onze conclusie of uw airco nog goed functioneert en overleggen vooraf wat er eventueel gedaan moet worden. Onze monteurs hebben de juiste papieren om te werken aan een aircosysteem.

Een servicebeurt kost:

Koudemiddel R134A: € 99,- excl. BTW *1

Koudemiddel R1234yF: € 159,- excl. BTW *2

*1) dit is op basis dat de totale vulhoeveelheid niet boven de 500gram zit, zit dit erboven rekenen wij € 0.10 per gram extra.

*2) dit is op basis dat de totale vulhoeveelheid niet boven de 500gram zit, zit dit erboven rekenen wij € 0.25 per gram extra.

Een airco geurbehandeling kost € 39.95 excl. BTW.

Tip van Autobedrijf van Meegen:

Gebruik de airco het hele jaar door. Zet hem ook in de winter af en toe even aan. Dit houdt het systeem ‘fit’; de circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. En in de winter haalt de airco vocht uit de lucht, zodat de ontwaseming van uw ruiten sneller verloopt.