Ma t/m Vr van: | Zaterdag van: | Zondag zijn wij:

Wij repareren nu ook campers en grote bedrijfswagens!


Onderneming recensies
Vacatures

Banden

Wij verzorgen voor veel mensen uit de regio hun bandenservice, zowel particulier als zakelijk gebruik. Wij zijn actief in de winter –en zomerwissels uitvoeren, het monteren van zomer, winter –en allseasonbanden en bandenservice uitvoeren voor het complete wagenpark van diverse ondernemingen.

Zomerbanden: Zomerbanden zijn banden die goed presteren onder zomerse omstandigheden. Ze hebben een goede grip tijdens hoge temperaturen. De zomerband heeft geen lamellen, maar heeft brede sleuven. Een zomerband slijt minder snel tijdens hogere temperaturen, een winterband kan snel gaan slijten tijdens hogere temperaturen.

Winterbanden: Een winterband is een band die gemaakt is van een zachtere rubbersoort dan een doorsnee zomerband en is bedoeld voor rijden bij lagere temperaturen (onder 7°C). Het profiel van een winterband heeft zogenoemde lamellen, waardoor het profiel beter ingrijpt op de ondergrond en zo een betere grip geeft bij winterse omstandigheden als sneeuw. Om een winterband effectief te laten zijn, moet deze een profieldiepte van minimaal 4 mm hebben. Nieuwe winterbanden worden verkocht met profieldieptes van ca. 8 mm. De zachtere winterband slijt bij zomerse temperaturen iets sneller dan de hardere zomerband.

All-seasonbanden: Een 4 seizoenenband heeft een rubbersamenstelling die bij lage en hoge temperaturen voldoende grip biedt. Uiteraard presteren winterbanden bij extreem koude omstandigheden beter en zomerbanden bij hoge temperaturen. Het klimaat in de BeNeLux kent echter nauwelijks van deze extremen en is soms te wisselvallig om snel genoeg een bandenwissel te doen (zomer naar winter of andersom). De All-seasonband biedt dan uitkomst, deze biedt immers 365 dagen per jaar voldoende grip om veilig door het verkeer te bewegen. Wanneer u minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt is het raadzaam om over te stappen naar All-seasonbanden. Het bespaart u de kosten van het 2 keer per jaar wisselen van winter- en zomerbanden.

Opslag banden:
Het biedt de mogelijkheid een set banden bij ons op te slaan. Zo bent u niet telkens met de banden aan het slepen en kunnen wij direct de set weer monteren. Benader ons voor de actuele opslag –en montageprijzen.