Historie

In 1980 kreeg oprichter Giel van Meegen de kans om voor zichzelf te beginnen. Na jarenlang gewerkt te hebben bij diverse dealerorganisaties in de jaren 70 – 80, bij Fiat en Volkswagen, vestigde het bedrijf zich op de Plakselaan in Bemmel. In deze tijd was er een hele andere manier van werken en ook de techniek was totaal anders. Er werden in deze tijd veel contactpuntjes vervangen, een onderdeel waar veel jongeren in deze tijd niet van gehoord hebben.
Veel inwoners van Bemmel wisten hem te vinden en zo ontstond er in korte tijd een behoorlijke klantenkring. In 1986 verhuisde het bedrijf zich naar De Plak in Bemmel. Door deze verhuizing creëerde er meer ruimte, zowel werkplaats als buitenterrein voor occasions. Er ging een wereld voor hem open. Giel werkte alleen in de werkplaats, zijn vrouw op kantoor. Door de jaren heen veranderde er veel en in 2010 kwam zijn zoon Martijn in het bedrijf.
Als afgestudeerde 1e autotechnicus trad Martijn binnen in het bedrijf. Na bij verschillende bedrijven gewerkt en ervaring opgedaan te hebben was het tijd om zijn vader te versterken binnen het bedrijf. Martijn vond het erg leuk om zich ook te richten op de in- en verkoop van occasions. Sindsdien is hij het aanspreekpunt binnen ons bedrijf als het gaat om werkplaats, occasions en aftersales. De administratie werd tot 2017 verzorgd door Irene van Meegen, daarna heeft zij het stokje overgedragen naar de vrouw van Martijn, Babette van Meegen.
2020 wordt een jaar waar een nieuwbouwproject wordt gerealiseerd. Onze jas wordt te klein en zijn toe aan een nieuwe locatie. Met de neus richting de toekomst en de wens van meer ruimte heeft ons doen besluiten om te kijken wat de mogelijkheden waren om het bedrijf te verplaatsen. Autobedrijf van Meegen is een familiebedrijf. U bent van harte welkom op onze nieuwbouwlocatie op de Houtakker II vanaf medio eind 2020.